Logo

Ballotine af perlehøne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ballotine de Pintade, eller på dansk Ballotine af perlehøne. Retten serveres eventuelt med salat og creme fraiche. Kan også serveres varm med brun sauce.

 

Ballotine de pintade

1 perlehøne
2 skalotteløg
Salt og peber
1 dl cognac
400 gr skinkekød i tern
100 gr hønselever
1 dl hvidvin
1 spsk madagascarpeber
2 æg

Brunoise:
2 gulerødder
1 courgette
½ knoldselleri

Perlehønen udbenes dagen før og deles i to.

Marineres i cognac, hvidvin samt salt og peber.

Grønsagerne skrælles og skæres ud i små brunoise.
HUSK! at komme lidt citronsaft hen over sellerien, ellers bliver den brun. Grøntsagsbrunoisen koges i letsaltet vand så den stadig forbliver sprød.
Svinekød, lever og skalotteløg køres igennem kødhakkemaskinen og æggene tilsættes sammen med grønsagerne og madagascarpeber.

De udbenede sider af perlehønen lægges med skindsiden nedad på et smurt stykke alufoliepapir.

Farsen lægges i midten og perlehønen rulles til en pølse, der lukkes i begge ender.

Pocheres i kogende vand ca. 20-25 min. og afkøles.

Anretning:
Ballotinen skæres i tynde skiver. Man kan evt. servere en salat til, sammen med en creme
fraiche dressing med sennep og krydderurter eller en peberrodssauce.

Tips: Ballotine kan også bruges som del af en buffet til natmad.

Kan serveres varm med en brun sauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (8 stemmer)
Siden er blevet set 9.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her