Logo

Aspargestærte med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g hvedemel
100 g koldt smør
3 spsk cremefraiche 38%
0,75 tsk fint salt

Fyld:
400 g rensede grønne asparges
200 g grønlandske rejer (let optøede)
2 dl friske eller frosne ærter
3 store æg
3 dl syrnet fløde 9%
1 dl piskefløde
1 tsk paprika (Edelsüss)
evt. mandelflager

Hak det kolde smør ud i melet og ælt dejen let sammen med cremefraiche og salt.
Lad den hvile køligt i ca. 1 time.
Rul den ud og læg den i en tærteform.
Tryk dejen fast i kanten og prik bunden godt med gaffel.
Sæt formen i en 200°C varm ovn i 15-20 minutter, til tærtebunden har fået lidt farve.
Skær hovederne af asparges og skær stilkene i 3 cm lange stykker. Hæld stilkene i kogende letsaltet vand og kog dem i 1 minut.
Hæld hovederne i og kog kun lige op.
Spul aspargesene kolde med koldt vand gennem en sigte og tør dem i køkkenrulle.
Tør de pillede, letoptøede rejer og bland asparges, rejer og ærter i tærten.
Pisk æg, syrnet fløde, piskefløde, paprika, salt og peber sammen og hæld æggemassen over fyldet.
Pisk rundt, så alt er godt blandet.
Drys evt. mandelflager øverst og sæt formen i den 200°C varme ovn i ca. 20 minutter, til æggemassen er hævet op, let stivnet, og alt er varmt.
Flyt fadet højere op de sidste 5 minutter, hvis overfladen skal have mere farve. Server fx. på buffetbord med grøn blandet salat til.

Tips: Luksusretten kan også bruges som hovedret til 4 eller som forret til 6. Den er også god til buffet eller til en festfrokost. Man kan drysse med pinjekerner i stedet for mandelflager. Drys af blå birkes ser også
pænt ud.
I stedet for asparges kan man også bruge små broccolibuketter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her