Chili con carne er
en ret, som kan varieres i det uendelige med forskellige grønsager og kødtyper.
Her i en udgave med majs og den stærke spanske pølse chorizo, som giver masser
af smag fra røget paprika.
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 25 min. Fryse-egnet. 4 personer
#
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 løg
1 spsk olie
250 g chorizopølse
2 dåser kidneybønner
2 dåser hakkede
tomater
2 fed hvidløg
1 tsk stødt
spidskommen
200 g frosne
majskerner
salt og peber
Tilbehør:
4 dl jasminris
1 bundt koriander
evt. chilisauce, fx Tabasco
*
Rens peberfrugterne
og skær dem i terninger.
Pil løgene og hak
dem.
Svits løg og
peberfrugter i en gryde med olie i 5 min., til grønsagerne dufter.
Skær pølsen i skiver
og svits den med et øjeblik.
Si lagen fra
bønnerne og hæld dem i gryden sammen med tomater, knust hvidløg og spidskommen.
Lad gryde- retten
simre i 15 min.
Rør majsene i
retten, kog op og smag til med salt og peber.
Server retten med
kogte ris og et drys frisk koriander.
Sæt evt. chilisauce
på bordet til dem, der kan lide maden ekstra stærk.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin