1 kogt hummer
24 levende blåmuslinger eller anden type muslinger
1 stor havtaske
225 g blæksprutteringe
1 spsk hvedemel
6 spsk olivenolie
12 store rejer
2 store milde løg hakket
4 fed hvidløg presset
2 spsk brandy
1 dåse hakket tomat
2 laurbærblad
1 tsk paprika
1 rød chilipeber renset og hakket
3 dl fiskebouillon
2 spsk mandler finthakkede
2 spsk frisk hakket persille
salt og friskkværnet peber
Brug en skarp kniv og del hummeren på langs.
Fjern maven og knæk klørene med en hammer.
Rens fisken, og skær den i passe stykker.
Skrub muslingerne, og kasser dem som ikke er friske eller ikke lukker sig under koldt vand.
Rens og del fisken i passende stykker.
Dyp fiskestykkerne og blæksprutteringene i krydret hvedemel.
Svits dem hurtig i varm olie på begge sider.
Rens rejerne.
Svits løg og ⅔ af hvidløget i 3 min.
Tilsæt brandy og tænd med en tændstik.
Når flammerne dør hen, tilsættes tomaterne, laurbærblad, paprika, chili og bouillon.
Lad retten syde i 5 min.
Tilsæt muslinger, læg låg på og lad det koge 3-5 min til muslingerne har åbnet sig.
Tag muslingerne op af gryden og kasser dem som ikke har åbnet sig.
Læg hummeren og fiskestykkerne i en ovnfast form.
Bland mandel med resten af hvidløget og persille, og rør i saucen.
Hæld saucen over retten, og lad det simre forsigtig i 5 min. til alt er gennemvarmet.
Tilsæt rejerne og lad retten stå lidt til.
Serveres med en grøn salat og varmt, hvidt brød til.
Tips: Zarzuela betyder ”opera lignende” eller operette, og denne klassiske fiskeret er lige så livlig og farverig som navnet.