Logo

Spansk skaldyrssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spansk skaldyrssuppe

 

Prøv denne skønne suppe med muslinger og rejer, som du evt. kan købe frosne.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 35 min. Fryseegnet

 

#

500 g kammuslinger (evt. frosne)

500 g venusmuslinger (evt. frosne)

500 g rejer med skal (evt. frosne)

1 dl olie

½ dl cognac

1 liter vand

1 stort løg

2 fed hvidløg

500 g modne tomater

1 skive lyst brød

2 spsk olie

1 tsk stødt paprika

salt og friskkværnet sort peber

 

Drys: bredbladet persille

*

 

VASK muslingerne i koldt vand.

 

PIL rejerne, og sæt dem i køleskab.

 

STEG rejeskaller og -hoveder i olie i en tykbundet gryde, til de er godt brune.

Tilsæt cognac, og lad det koge i nogle minutter.

Knus blandingen i en morter eller med en stavblender.

Hæld vandet i gryden, og lad det simre i ca. 15 min.

Si skallerne fra suppen.

 

TILSÆT muslingerne, og lad dem simre i ca. 5 min.

Tag muslingerne op med en hulske, og pil dem ud af deres skaller.

Kasser skallerne, og sæt muslingerne i køleskabet.

Lad suppen koge videre.

 

PIL løg og hvidløg, og hak dem fint.

Vask tomaterne, og skær dem i terninger.

Skær skorpen af brødet, og smuldr krummen.

 

STEG løgene klare i olie på en pande, og tilsæt hvidløg og brødkrumme.

Steg blandingen gylden, og tilsæt paprika og tomater.

Blend blandingen jævn med lidt af suppen, og rør det i suppegryden.

 

VARM suppen igennem.

Tilsæt lidt vand, hvis suppen er for tyk.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt de pillede rejer og muslinger, og server straks med persilledrys.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her