Logo

Risotto med rejer og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risotto med rejer og asparges

 

Det er nogle specielle ris, man bruger til risotto. Det skal være korte, runde ris, der klistrer sammen ved kogning, men stadig bevarer lidt "bid". De forhandles under italienske navne som bl.a. Arborio, Carnaroli og Vialone. Den færdige risotto skal være blød og cremet i konsistensen.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

2 stilke bladselleri

1 spsk olie

125 g risotto ris

2 dl hvidvin

4-5 dl hønsebouillon

150 g grønne asparges

15 g smør

30-50 g parmesanost

150 g ærter

150 g rejer

salt og peber

persille eller dild

*

 

1. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.

Rens bladselleristilkene og snit dem fint.

 

2. Sauter skalotteløg, hvidløg og bladselleri blanke i en gryde med olie.

Vend risene i, tilsæt hvidvin og lad det koge næsten væk.

Spæd med varm bouillon lidt ad gangen og lad risene simre under omrøring i ca. 20 min.

 

3. Skyl de grønne asparges, skær de grove ender af og skær aspargesene i mundrette stykker.

Vend dem i risene, tilsæt det sidste bouillon og lad ris og asparges blive møre (ca. 5 min.).

 

4. Vend smør og friskrevet parmesan i risene sammen med ærter og rejer.

Smag til med salt og peber og server med friskhakket dild eller persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.046 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her