Logo

Hummersuppe de luxe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

2 levende hummere á ca. 400 gram
2 dl olie
75 g smør
2 dl cognac
½ fl. tør hvidvin
½ l. piskefløde
2 l. god fiskefond (evt. fra terning)
2 gulerødder
2 porrer, det hvide af  
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk paprika edelsüss  
70 g tomatpuré (1 lille ds )

* Tilberedning

Start med at rengøre grønsagerne og skær dem i mindre stykke. 
Sauter dem i en gryde i smør. 
Tilsæt krydderier og tomatpuréen. Tag det af varmen.

De levende hummere flækkes og parteres i klør og krop.
Svitses i hed olie til de begynder at skifte farve, hvor efter de flamberes i cognac.

Urter, fiskefond og hvidvin hældes på og det småkoges i ca. 20 min.
Hummerstykkerne tages op og kødet tages ud af krop og klør.
Skallerne knuses så godt det er dig muligt. Jo mere, jo bedre.
Styrtes ned til suppen igen sammen med fløden.
Koges yderligere i ca ½ time.
Sigtes over i en anden gryde og smages evt. til med salt, flere krydderier og en sjat cognac.
Hummerkødet skæres i mindre strimler og fordeles i suppekopper.
Den rygende varme suppe hældes over.
Serveres med enten butterdejssnitte eller grovflûte


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.022 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her