Logo

Hummer og blød basilikum, polenta cremet med koral

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Her disponeres 1 hel hummer per person. Koralen bru­ges som smagsforstærker i den cremede "polenta", der nærmere er en fed sauce, som lægger sig utroligt flot sammen med det stegte hummerkød. Basilikumsørger med sin tætte, friske syre for endnu mere inten­sitet og har det i øvrigt rigtig godt sammen med hum­mer. Retten fremstår derfor som en helhed med hum­meren 100% i centrum.
 

# Ingredienser

2 sorte hummere (hunner) med koral
klaret smør til hummerstegning
2 dl kraftig hummerfond
dild
½ dl piskefløde
80 g smør
2 spsk polenta
½ bdt basilikum
30 g friskreven parmesan
salt og peber

* Tilberedning 
Flæk hummerne, tag koralen ud og læg kløerne til side.
Tag lidt af koralen fra og tør det ved 100 °C.
Kør til pul­ver på blenderen og gem til pynt.
Resten af den friske koral skal i saucen.
 
Krydr de halve hummere og steg dem på en hed pande i rigeligt klaret smør i 4-5 min.
Kog kløerne i let­saltet vand med kviste af dild i ca. 8 min.
Tag kødet fra kløer og haler ud af skallerne og soigner det.
 
Sauce: Reducer hummerfonden med basilikum (gem et par blade til pynt) og fløde.
Pisk polentaen ind, til sau­cen får en let cremet konsistens.
Monter med usaltet smør og smag til med parmesan.
Tilsæt hummerkoralen og passér gennem en si umiddelbart før servering.

Anret hummerpolentaen på to varme tallerkener.
Læg kløerne, så de danner en cirkel, og placer halen i mid­ten.
Afslut med spæd basilikum og omkrans retten med tørret, knust koral.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her