Logo

Havtaskemedaillon med jomfruhummer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 renset havtaske uden skind ca. 1.2 kg
½ dl Trebbiano d´Abruzzo Tratturo Reale vin (hvidvin)
½ dl koldpresset olivenolie
3 fed pillede fintskårne hvidløg
2 stilke frisk rosmarin
½ skåret chilipeber
salt, peber og fennikelfrø efter ønske
 
Sauce alla Franco:
12 halvpillede jomfruhummerhaler
4 pillede og flækkede kæmperejer
4 friske hele muslinger
4 friske babycalamari med hoved (blæksprutte)
½ dl koldpresset olivenolie
1 hel fed hvidløg
½ dl Trebbiano d´Abruzzo Tratturo Reale vin (hvidvin)
½ dl tomatkød
1 skefuld hakket persille
salt og friskkværnet peber efter ønske
4 friske basilikumtoppe til pynt

Sauce:
Denne tilberedes mens fisken dampes i ovnen.
Steg jomfruhummer, muslinger, kæmperejer og calamari (skåret i ringe) og hvidløg i olivenolie på en tefalpande i ca. 2-3 minutter.
Tilsæt hvidvin og damp muslingerne tildækket til de har åbnet sig.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt tomatkød og smag til med salt og peber.
Kog saucen i ca. 5 minutter.
 

Havtaske:
Læg den rensede havtaskehale i et ovnfast fad med vinen.
Krydr med salt, peber, frisk rosmarin, peperoncino og hvidløg.
Drys med olivenolie og lidt fennikelfrø.
Dæk det til med alufolie og damp i en 275ºC forvarmet ovn i ca. 40 minutter.
Læg fisken på et skærebræt og skær 2 fileter langs benet.
Herefter skæres fileterne på skrå, i medailloner i ca. 1 cm tykkelse.
 

Anretning:
Anret 3-4 medailloner på hver forvarmet tallerken, sammen med de halvpillede jomfruhummerhaler, kæmperejer, muslinger med skal og blækspruttehoveder.
Drys med sauce og blæksprutteringe og pynt af med basilikumtoppe.
 

Tips: Saften fra fisken kan tilsættes saucen, som også kan anvendes til en pastaforret, hvor ingredienser er halveret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her