Caldo de txipirones cambiante - (4 personer)
Blækspruttesauce:
1 løg
1 porre
100 g blæksprutte
3 store sække med blæksprutteblæk
100 g rødvin
1 fed hvidløg
Olivenolie
1 l. vand
Blækspruttegelé:
100 g blækspruttesauce
8 blade husblas
Græskar:
16 ultratynde rektangulære skiver orange græskar
Blækspruttefyld:
2 løg
1 porre
1 grøn peberfrugt
1 fed hvidløg
300 g blæksprutte
Blækspruttesuppe:
3 løg
1 porre
1 gulerod
1 fed hvidløg
300 g blæksprutte
1 l. vand.
Stødt ingefær, sarsaparil, salt
3 g tørret limeblomst
Rabarbervinaigrette:
50 g olivenolie
Hakket persille
Saft af ½ citron
25 g skrællet rabarber
Pynt: Purløg, kørvel
Blækspruttesauce: Hak grønsager og blækspruttekød og sauter kraftigt.
Tilsæt vinen og reducer.
Opløs blækket i lidt vand og kom det i saucen sammen med resten af vandet.
Lad simre i min. ½ time, så saucen samtidig reduceres.
Si saucen og stil til side.
Blækspruttegelé: Opløs de udblødte blade husblas i varm blækspruttesauce.
Si saucen og pensl den ud mellem 2 stykker papir.
Køl af og stil til side.
Blækspruttefyld: Hak grønsagerne fint og sauter dem, så de netop får lidt farve.
Tilsæt hakket blækspruttekød og lad simre i 15 minutter.
Blækspruttesuppe: Sauter de hakkede grønsager langsomt.
Tilsæt blækspruttekød og ingefær samt sarsaparil og kog op.
Tilsæt vand og lad simre i min. 1 ½ time ved meget lav varme.
Kom citronblomst i og lad suppen trække.
Rabarbervinaigrette: Kør alle ingredienser sammen på en blender eller foodprocessor.
Anretning: Pak små portioner blækspruttefyld ind i græskarskiverne, så de ligner små orange ravioli.
Bag dem i ovnen eller på en stegeplade og køl af.
Pak raviolierne ind i passende stykker blækspruttegele, så de nu ligner små sorte ravioli.
Fordel dem i dybe tallerkener og dryp lidt rabarbervinaigrette over og pynt med kørvel og purløg.
Hæld ved bordet varm klar blækspruttesuppe over de sorte ravioli. Blækspruttegeleen smelter og farver suppen sort, og de smukke orange ravioli afsløres i et sandt trylleri.