Logo

Blæksprutter i gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil prøve noget nyt til gæsterne så prøv denne ret med blæksprutter i gryde, eller Cassolette de calamars a la provencale. Retten er spændende Retten er ganske nem at lave, og smager super.


Cassolette de calamars a la provencale - 4 personer

500 gr Calamari (små friske blæksprutter)

Sauce:
3 fed hvidløg
400 gr tomater (modne)
1 spsk tomatpure
1 dl hvidvin
¼ l piskefløde
Herbes de provence
Olivenolie

Garniture ris pilaf:
100 gr ris
1 lille løg
Safran
Smør
3 dl vand
1 lille bundt purløg
1 lille bundt persille

*

Blæksprutterne renses og skæres i 1 cm store stykker. Tomaterne befries for skind og kerner. Tomatkødet hakkes meget fint.
I en varm gryde med olie ristes blæksprutterne sammen med hvidløg og herbes de provence - blæksprutterne tages op efter få minutter da de bliver for seje, hvis de steger for længe. I samme gryde tilsættes tomatkød, tomatpure og hvidvin og det koges ned. Derefter tilsættes fløden og saucen koges ned til en passende konsistens. Smages til med salt og peber.

Ris pilaf:
Det fint hakkede løg sauteres til det er klart og der tilsættes safran og ris. Ristes lidt og
tilsættes vand og dækkes til med folie, sættes i en 1800 varm ovn i ca. 35 min.

Anretning:
Lige før Anretning:en lægges blæksprutterne over i saucen og varmes op heri.
Anrettes derefter på tallerken med en krans af ris hvori blæksprutterne lægges og saucen hældes over. Drysses med purløg og hakket persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.166 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her