½ tsk sorte peberkorn
3 korn allehånde
3 enebær
¼ tsk stødt timian
350 g rådyrkød (fra bladet)
1 lille løg
1 lille fed hvidløg
1 lille gulerod
50 g selleri
½ persillerod
1 tomat
1 spsk olie
½ spsk hvedemel
5 dl tør hvidvin
1 tsk tomatpuré
2 spsk cremefraiche
nogle dråber citronsaft
Kog først 1 liter vand med peberkorn, allehånde, enebær, timian og ½ tsk salt.
Skyl derefter kødet i koldt vand, og læg det ned at simre i gryden under låg i 50 minutter.
Tag så kødet op af vandet, og skær det i 3 cm store terninger.
Forvarm nu ovnen til 200ºC.
Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
Skær rodfrugterne i små terninger.
Skold tomaterne, flå dem og skær dem i små stykker.
Husk at fjerne stilkfæste og frøstol.
Varm derpå olien op i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen - det bedste
er en støbejernsgryde.
Så svitses løg, hvidløg og grønsager og til sidst kødstykkerne under stadig omrøring.
Rør 1 ½ dl af kogevandet i under stadig omrøring, og sæt gullaschen tildækket i ovnen i 30 minutter. (Varmluft 180ºC, gas trin 3-4).
Tag nu gryden ud.
Drys melet over kødet og grønsagerne, hæld vin ved, og kog det op under omrøring.
Smag så gullaschen til med tomatpuré, cremefraiche, citronsaft og peber. Hvis retten er for tør, kan man røre mere kogevand i.
Servér gryderetten med kartofler og ribsgelé eller tyttebærsyltetøj