1 renset og skyllet vildlaks (ca. 1 kg)
groft salt
friskkværnet peber
1 lime.
Sauce:
1 storthakket løg
1 grøn peberfrugt
2 stilkeblagselleri
2 spsk jomfruolivenolie
saften af ½ limefrugt
2 ds hakkede tomater
½ dl bredbladet persille
½ tsk tørret rosmarin
½ tsk peber
1 laurbærblad
2 hele nelliker
½ tsk timian
1 spsk worchestershiresauce
groft salt
friskkværnet peber
tabasco efter smag.
Opvarm ovnen til 175°C.
Dup fisken tør og krydr den med salt og peber og læg den i et smurt ovnfast fad.
Skær limefrugten i skiver og fordel den på toppen af laksen.
Sauce:
Skær løg og peberfrugt i terninger og selleri i skiver.
Steg grønsagerne i olien, uden at de tager farver, og tilsæt de øvrige ingredienser.
Bring saucen i kog og lad det småkoge i 10 minutter.
Smag evt. yderligere til med krydderier.
Hæld saucen i fadet rundt om fisken.
Dæk fadet med smurt alufolie og sæt det i den varme ovn i ca. 40 minutter til fisken er gennemstegt.