#Ingredienser
2 kg vildgås
1 stort æble
2 små løg
200 g smør
200 g bacon
* Tilberedning
Gåsen gnides indvendig og udvendig med salt og peber og lidt timian.
Fyldes med æble og løg og lukkes.
Bacon lægges over brystet, smørret lægges i en bradepande og ovnen stilles på 280 °C.
Når smørret er brunt sættes gåsen ind med brystet opad og dyppes med smørret.
Hæld en halv liter rødvin ved og skru ned til 200 °C.
Efter en time skrues ned til 175 °C.
Efter endnu en time skrues ned til 150 °C.
Efter en time er gåsen færdig - 3 timer ialt.
Hæld stegeskyen fra og lad gåsen stå i den slukkede ovn medens saucen laves af skyen og vand fra kartoflerne, jævnes med fløde og hvedemel.
Tilbehør kogte kartofler og rødkål.
Foto venligst indsendt af Jesper S.