Logo

Varme sardinbrød + Svinekam, stegt som vildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Varme sardinbrød + Svinekam, stegt som vildt

Varme sardinbrød

4 skiver formfranskbrød

smør eller margarine

8 sardiner i olie

2-3 tomater

salt og friskkværnet peber

1 tsk citronsaft

4 skiver mild, fed ost

*

Rist de afskorpede brødskiver på den ene side i fedtstof på panden.

Læg dem med den ristede side opad i smurt, ildfast fad.

Dryp lidt sardinolie over og læg 2 sardiner på hver brødskive.

Dæk med tynde tomatskiver og drys med salt og peber.

Dryp med citronsaft og læg 1 osteskive over hver.

Gratiner brødene ca. 8 minutter ved 250°C.

Server dem straks.

Madopskrift billede

Svinekam, stegt som vildt

1 kg mager svinekam

salt og friskkværnet peber

1½ tsk tørret rosmarin

3 hele tørrede enebær

100 g røget spæk

smør eller margarine

3 dl bouillon

1 dl fløde

1 spsk ribsgelé

Kartoffelmos:

800 g melede kartofler

2-3 dl mælk

1 spsk smør eller margarine

salt og hvid peber

Tilbehør: Letkogte grønsager eller Rødkålssalat - se Tillæg

*

Puds kødet af, gnid det med salt samt en blanding af peber, rosmarin og enebær, der er knust sammen i morter.

Skær spækket i terninger og rist dem i smør eller margarine i stegegryden.

Læg kødet i med sværsiden nedad og brun det godt.

Spæd med lidt af den kogende bouillon og læg låg over.

Lad det stege i ca. 1¼ time, vend det en gang og spæd nu og da med suppe.

Tag kødet op, hold det varmt og si skyen.

Kog den igennem med fløde og smag til med ribsgelé samt lidt mere salt og peber.

Server det udskårne kød med saucen og server yderligere kartoffelmos og salat til.

Gem ca. ⅓ af kødet til næste dag.

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med så meget vand, at det dækker.

Kog kartoflerne under låg i ca. 20 minutter.

Hæld vandet fra og lad kartoflerne stå under låg i endnu 10 minutter.

Mos dem omhyggeligt og tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt.

Pisk hele tiden.

Rør smør, salt og hvid peber i til sidst. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.113 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her