600 g mørksejfilet
1 skalotteløg
estragon
1 dl hvidvin
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og ⅓ bouillonterning)
2 dl hønsefond (evt. 2 dl vand og ½ bouillon tern)
2 tomater
20 g smør
salt
peber
Mørksej:
Skær mørksejen i tynde skiver (på samme måde som ved ved laks). Anret skiver ne i et ovnfast fad, krydre med salt og peber og lad det trække i køleskab i ca. 15 min. Stænk hvidvin på skiver ne, overdæk med alufolie og bag det i ovnen i ca. 3-4 min. ved 200 º indtil det bliver mælkehvidt.
Sauce:
Svits det finthakkede løg sammen med plukket estragon og stikle i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, fiske-og hønsefond og lad det koge ind til det halve. (jævn evt. med Maizena)
Tilsæt tomat uden kerner, der er skåret i fine tern og smør og smag til med salt, peber og estragon.
Saucen hældes over mørksejen.
Kan serveres med ris og en grøn salat.