1 ½ kg lammebov, ryg eller kølle
75 g smør eller margarine eller ¾ dl olie
250 g pillet, hakket løg
1 spsk paprika
½ l kogende lammebouillon
salt
kulør
250 g flåede tomater
2 grønne peberfrugter
¼ l piskefløde
2 spsk hvedemel
Kødet brunes på alle sider i varmt fedtstof.
Kødet tages op.
Løgene svitses gyldne i fedtstoffet.
Gryden tages fra varmen.
Når fedtstoffet ikke syder mere, blandes paprika i.
Gryden stilles igen over ilden.
Kødet lægges i.
Vand eller suppe, krydderier og kulør røres sammen og tilsættes.
Kødet steges sagte under låg, gerne i ovn ved 165ºC i ca. 1 ¼ time.
Det vendes, midt i stegetiden.
Flåede tomater deles og udkernes.
De lægges i gryden sammen med grønne peberringe og steger med ca. 10 min.
Kødet skæres i passende stykker.
Skyen tilsættes fløde, udrørt med melet, koges igennem og smages til.
Kødet dækkes med lidt af saucen.
Resten serveres til.
Paprikakød spises ofte med pasta eller kartofler.
Grøn salat med agurke og tomatskiver i olie-eddikemarinade smager godt hertil.