![Torsk i lækker sauce](/images/show_images/2016/4/clip_1461000577716.png)
Torsk og tomater tilberedt med svampe, hvidløg, urter og
cremefraiche bliver tilsammen et herligt festmåltid.
• Al fisk indeholder rigeligt med B6-vitamin. og tomater
indeholder betakaroten - begge dele styrker kroppens immunforsvar.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Torsk i lækker sauce:
4 torskefileter a ca. 150 g
8 modne tomater
200 g champignoner
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk friskpresset citronsaft
olie
1 tsk tørret oregano
salt og peber
2 dl cremefraiche
basilikum blade til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Skold, flå og hak tomaterne og læg dem i en skål.
Rens svampene, skær dem i tynde skiver og bland dem med
tomaterne.
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
2 Skyl torskefileterne i koldt vand.
Dryp citronsaft over og krydr med salt og peber.
Sæt ovnen på 200 °C.
3 Opvarm olien let på en pande der tåler at gå i ovnen.
Svits oregano, løg og hvidløg ca. 1 min. og tilsæt så tomater
og svampe.
Svits yderligere 2 min.
Drys med salt og peber.
4 Læg torskefileterne oven på grønsagerne og hæld 1 dl
cremefraiche over.
Dæk panden med aluminiumsfolie og stil den i ovnen i ca. 10
min.
5 Læg fiskefileterne på et fad og hold dem varme.
Sæt panden på komfuret ved kraftig varme.
Pisk resten af cremefraichen i og kog saucen, til den er
jævn.
Hæld saucen over torskefileterne.
Garner med basilikum og server straks.
Tips & råd
![Torsk i lækker sauce](/images/show_images/2016/4/clip_1461000577719.png)
Den friske fisk skal pakkes ud straks efter indkøbet.
Læg fisken i en glas- eller plastskål og opbevar den i
køleskabet, til det er tid for tilberedningen.
![Torsk i lækker sauce](/images/show_images/2016/4/clip_1461000577723.png)
Torsk er fin at stege, koge og panere.
Helleflynder og havkat kan også tilberedes efter denne
opskrift, men de er noget dyrere end torsken.
PR. PORTION: Energi: Kcal 322 = kJ 1352
Kulhydrat 11 g Protein 29 g Fedt 18 g (50%) Fibre 3 g