Logo

Tærte med ost og tomater samt Abrikosis med hindbærpuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med ost og tomater samt Abrikosis med hindbærpuré

Dej:

100 g koldt smør

150 g hvedemel (ca. 2½ dl)

½ tsk fint salt

½ spsk koldt vand

Fyld

200 g Apetina 3% i tern med persille/hvidløg

7 tomater i halve skiver (ca. 350 g)

2 forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)

3 æg

1,5 dl mælk

1 lille fed knust hvidløg

3 spsk hakket frisk persille

friskkværnet peber

Pynt: sorte oliven uden sten

 

Dej og forbagning:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.

Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet.

Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).

Lad dejen gå halvt op ad formens side.

Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200°C.

 

Fyld: Hæld osten til afdrypning i en sigte.

Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund.

Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber.

Hæld æggemassen i tærtebunden.

Bag tærten midt i ovnen ca. 1 time ved 200°C.

 

Energiindhold pr portion: 2630kJ
Energifordeling: Protein: 24%, Kulhydrat: 13%, Fedt: 63%

Fryseegnet: Nej.  - Tilberedningstid: 60+ min

 

Abrikosis med hindbærpuré

2 dåser halve, syltede abrikoser (a ca. 420 g)

85 g sukker (ca. 1 dl)

2 tsk majsstivelse

200 g BUKO® Light naturel

4 spsk akaciehonning

2 tsk friskpresset citronsaft

1 dl piskefløde

Hindbærpuré:

200 g frosne hindbær

3,5 spsk sukker

Pynt: friske mynteblade

 

Energiindhold pr portion: 1918kJ
Energifordeling: Protein: 7%, Kulhydrat: 61%, Fedt: 32%

Fryseegnet: Ja - Tilberedningstid: 60+ min

 

Hæld den ene dåse abrikoser til afdrypning i en sigte og skær abrikoserne i tern. Hæld herefter abrikoser og lage fra den anden dåse i en foodprocessor eller hurtighakker og hak ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.

Bland sukker, majsstivelse og abrikospuré i en gryde.

Bring puréen i kog under omrøring.

Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.

Afkøl abrikospuréen.

Rør osten blød med honning og citronsaft.

Pisk fløden til et let skum.

Vend i nævnte rækkefølge abrikostern, den afkølede abrikospuré og flødeskum i osteblandingen.

Hæld ismassen i en form (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie.

Frys isen i ca. 24 timer - rør nogle gange i isen under indfrysning.

Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

 

Hindbærpuré: Kom de frosne hindbær i en skål og lad dem tø op på køkkenbordet i ca. ½ time.

Kom hindbærrene i en foodprocessor sammen med sukkeret.

Hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til sukkeret er opløst. Smag puréen til.

 

Ved serveringen: Anret iskugler og hindbærpuré på portionstallerkener og pynt med pebermynteblade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.302 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her