Logo

Svinekotelet i urtemarinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekotelet i urtemarinade

 

Den urtekrydrede marinade sørger for at svinekoteletten bliver saftig, mør og fin. Dertil serveres en dejlig tomatconcassé • Tomaten er egentlig et bær og en udmærket kilde for antioxidanter.

• Vælg de magreste svinekoteletter.

Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Svinekotelet i urtemarinade:

4 svinekoteletter à ca. 180 g

3 kviste timian

1 kvist rosmarin

2 fed hvidløg

½ citron

6 spsk olie

salt og peber

8 tomater

100 g sorte oliven uden sten

1 lille løg

1 bundt frisk basilikum

*

 

Fremgangsmåde:

1 Læg timian- og rosmarinblade i en skål.

Pil hvidløgene og pres dem i.

Pres citronen og bland citronsaft og 4 spsk olie med urter og hvidløg.

Drys med salt og peber.

Læg koteletterne på en tallerken og hæld marinaden over.

Dæk med plastfolie og mariner 2-3 timer.

Vend koteletterne og gnid marinaden ind en gang undervejs.

 

2 Skold og flå tomaterne. Hak tomaterne groft.

Del oliven i bidder.

Pil løget og hak det fint.

Opvarm 1 spsk olie på en pande og steg løgene til de er blanke.

Tilsæt tomater og oliven.

Smag til med salt og peber.

Dæk med låg og lad det simre ved svag varme i 10 min.

 

3 Skrab marinaden af koteletterne.

Opvarm resten af olien på en pande.

Steg koteletterne 12-15 min. Vend en gang.

 

4 Tag bladene af basilikumkvistene og hak dem fint.

Bland basilikum, undtagen 1 spsk, i tomatconcasséen.

Smag til med salt og peber.

Anret koteletter og tomat på tallerkener og drys med resten af basilikummen.

 

Tips & råd


Svinekotelet i urtemarinade 

Svinekød findes i mange forskellige former og udskæringer. Længst oppe til højre er den type kotelet som kaldes nakkekotelet. Den indeholder som regel ikke ben, men en hel del fedt og egner sig fint til marinering og grillning.

Den almindeligste kotelet er den nederst på billedet som er skåret af svinekammen.

Skær halvdelen af fedtkanten af, inden tilberedningen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 389 = kJ 1633

Kulhydrat 7 g Protein 34 g Fedt 25 g (58%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her