2 kg dobbelt lammeryg
1 tsk salt
reven skal og saft af 1 citron
1 stort løg
20 g margarine
200 g parboiled ris
300-400 g svampe
2 dl hvidvin
6 dl vand
1 ½ tsk salt
peber
Lammeryggens fedtlag ridses med en skarp kniv, gnides med salt og reven citronskal.
Kødet lægges i en lille bradepande.
Brunes ca. 20 min. ved 225ºC.
Det afsmeltede fedt hældes fra.
Løget skæres i tern og svitses i margarinen.
Risene og de rensede ituskårede svampe svitses med.
Blandingen fordeles i bradepanden.
Hvidvin, vand, salt og peber tilsættes.
Ryggen lægges på en rist over bradepanden.
Citronsaften dryppes over.
Ryggen vidersteger ¾ - 1 time ved 160ºC, afhængig af hvor rosa kødet ønskes.
Et stegetermometer skal vise 65 - 68ºC midt i fileten.
Stegen tages ud og pakkes i alufolie ca. 20 min.
Risblandingen mørner videre i ovnen under alufolie imens.