Logo

Svampesamlerens lammeryg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg dobbelt lammeryg
1 tsk salt
reven skal og saft af 1 citron
1 stort løg
20 g margarine
200 g parboiled ris
300-400 g svampe
2 dl hvidvin
6 dl vand
1 ½ tsk salt
peber

Lammeryggens fedtlag ridses med en skarp kniv, gnides med salt og reven citronskal.
Kødet lægges i en lille bradepande.
Brunes ca. 20 min. ved 225ºC.
Det afsmeltede fedt hældes fra.

Løget skæres i tern og svitses i margarinen.
Risene og de rensede ituskårede svampe svitses med.
Blandingen fordeles i bradepanden.

Hvidvin, vand, salt og peber tilsættes.
Ryggen lægges på en rist over bradepanden.
Citronsaften dryppes over.

Ryggen vidersteger ¾ - 1 time ved 160ºC, afhængig af hvor rosa kødet ønskes.
Et stegetermometer skal vise 65 - 68ºC midt i fileten.

Stegen tages ud og pakkes i alufolie ca. 20 min.
Risblandingen mørner videre i ovnen under alufolie imens.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her