Overrask familien med denne anderledes fiskeret. Server
saftige sværdfiskekoteletter med en delikat urte- og vinsauce. Hverdagsluksus. •
Sværdfisk har en fast konsistens og en mild smag. • Hvidvin giver en sauce med
lavt fedtindhold.
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Sværdfisk med urtesauce
4 sværdfiskekoteletter a 230 g, 2½ cm tykke
½ dl friskpresset citronsaft
URTESAUCE:
½ dl hvidvin
3 spsk smør eller margarine
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 spsk hakket frisk persille
¼ tsk friskkværnet sort peber
¼ tsk reven citronskal
GARNERING:
friske rosmarinkviste
* Fremgangsmåde:
1 Læg sværdfiskekoteletterne i en halv dyb skål og dryp
citronsaften over.
Vend koteletterne og sørg for at de dækkes helt.
Dæk med plastfolie og stil i køleskabet i 30 min.
2 Tænd for ovnens grill.
Placer sværdfiskekoteletterne på en plade eller en rist
dækket med alufolie.
3 Grill koteletterne 10 cm fra varmen ca. 5 min. på hver
side til fiskens kød er uigennemsigtigt og let deler sig.
4 Tilbered saucen mens fisken grilles.
Opvarm vin og fedtstof i en gryde.
Pisk citronsaft, timian, rosmarin, persille, peber og reven
citronskal i.
Bring det i kog.
Anret sværdfiskekoteletterne på tallerkener og dryp saucen
over.
Garner med rosmarinkviste og server straks.
Tips & råd
Frisk sværdfisk skal være fugtig og kødet let
gennemskinneligt. Anvend ikke fisk som er tør og brun langs kanterne.
Fiskekoteletterne bør være mindst 2 cm tykke. Hvis fisken er
tyndere bliver den let for tør når den grilles.
De fisk som egner sig bedst til at grille er laks,
sværdfisk, tunfisk, makrel eller anden fed fisk. Grilltiden bør beregnes pr. cm.
Beregn 10 min. grilltid ved ca. 2½ cm tykkelse målt på den tykkeste del af
fisken.
PR. PORTION: Energi: Kcal 274 = kJ 1151
Kulhydrat O g Protein 46 g Fedt 10 g (33%) Fibre 0 g