4 unge duer
salt og peber
40 g smør
2 dl hønse- eller grønsagsbouillon
1 dl fløde
2-4 spsk madeira
Tilbehør:
100 g bacon i tern
1 lille løg, hakket
400 g champignon i skiver
salt
Pynt: persille, hakket
Skyl duerne i koldt vand og tør dem godt med køkkenrulle.
Gnid dem med salt og peber - også indvendigt.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og brun duerne heri på alle sider.
Hæld bouillonen ved og steg duerne ved svag varme under låg i ca. 1 time.
Brun baconterningerne i en gryde og hæld overflødigt fedtstof af.
Tilsæt løgene og lad dem blive klare.
Hæld champignonskiverne i og steg dem ved middel varme under omrøring.
Smag til med salt.
Serveres som tilbehør til duerne.
Tag duerne op, når de er tørre og hold dem varme.
Hæld lidt fløde i saucen og lad den koge ind.
Smag den til med madeira og salt.
Del duerne på langs i 2 dele ved anretningen.