3-4 stenbidere.
Paneringsrasp.
Tilbehør:
4 artiskokker.
Artiskokbunde (evt. på dåse).
2 citroner.
Persille.
Smør, evt. brød.
Stuvning:
Revet ost.
2 ½ dl sødmælk.
1 dl fløde.
25 g margarine.
2 ½ spsk Maizenamel.
2 spsk paprika.
Citronsaft.
Fisken renses og fileteres.
Herefter lægges den i køkkenvasken og drysses med lidt groft køkkensalt.
Kogende vand hældes over fileterne, da konsistensen herved bliver meget fin.
Efter afdrypning paneres fisken, og smør eller margarine samt lidt olivenolie smeltes på panden.
Fileterne steges gyldne på begge sider ca. 20 min. i alt.
Artiskokkerne renses, og evt. grimme blade tages væk og kasseres.
Skyl grundigt i koldt vand.
En gryde med van bringes i kog, 1 spsk groft køkkensalt og 4 citronskiver tilsættes vandet.
Heri lægges artiskokkerne, og de koger ca. 20-25 minutter.
Serveres varme med koldt smør.
Stuvning:
Mælk og margarine koges op og jævnes med Maizenamelet.
Smag til med paprika, citronsaft, salt og peber.
Tilsæt ost efter smag eller udelad evt. dette.
Tilsæt fløden og lad stuvningen koge et øjeblik.
Artiskokbundene lægges i et ovnfast fad, og stuvningen hældes over.
Stuvningen garneres med revet ost og paprika og kommer i ovnen 10 min. ved 175°C .
Servering:
Fisken anrettes på et fad og pyntes med masser af citronbåde og evt. lidt persille.
Hvis tilbehør af artiskok og stuvning ikke synes mættende nok, kan tilføjes brød og/ eller kartofler.