100 g bacon i tynde skiver
500 g kalvelever i skiver
1 spsk olie
2-3 løg i tynde skiver
½ kg madæbler, skrællet og skåret i tynde både
20 g smør
1 lille kvist timian
1 ½ dl bouillon
salt
peber
Hvis køkkenet rummer to stegepander, tages begge pander frem, så bliver det hele færdigt på én gang. Hvis ikke, steges leveren først og holdes varm under alufolie.
Rist baconskiverne sprøde på den ene pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld pandefedtet fra. Svits løg og æblebåde møre i smør på den samme pande sammen med timian, til begge dele er mørt. Hæld bouillonen ved, lad det simre lidt og smag til med salt og peber.
Kalveleveren har en tynd hinde, som man først lige skal flå af med fingrene, for ellers buler skiver ne på panden. Dernæst fjernes de største årer og sener med en skarp spids kniv. Glukoseindholdet gør, at leveren ikke skal stege alt for kraftigt og for længe, for så begynder sukkeret at branke. Til gengæld er leverskiver nes overflade stor, og det gælder om hurtigt at lukke facaden, for ellers bliver leveren tør. skiver ne skal lukkes på begge sider på en hed pande, som hurtigt drosles ned til lavere varme.
Krydr leveren med salt og peber og steg den i olie på den anden pande. Beregn to til tre minutter på hver side, afhængig af skiver nes tykkelse.