1 kg udbenet lammebov
1 håndfuld selleriblade
1-2 fed hvidløg, pillede og snittede på langs
1,5 kg kartofler, skrællede og skivede
2 porrer
4 stilkebladselleri, rensede og fint snittede
1-2 fed hvidløg, pillede og hakkede
½ l. grønsagsbouillon
Er lammeboven pakket i net, tages det af og kødet bredes ud på et bræt med skinsiden nedad.
Drys med salt og friskkværnet peber.
Fordel selleribladene på kødet og drys med hvidløg.
Rul sammen og snør boven eller luk med kødnåle.
I et ovnfast fad lægges grønsagerne blandede og taglagt.
Drys med hvidløg.
Hæld bouillon ved, så den næsten dækker.
Placer den fyldte lammebov på grønsagerne.
Drys med salt og peber.
Sæt hele fadet i en forvarmet ovn ved 200°C og steg i 1 ½ time.
Stik i lammeboven med en kødnål.
Er den udløbende saft rosa, er stegen rosa, er den klar er boven gennemstegt.
Steg lammeboven efter smag.
Tag boven ud.
Lad kødet hvile i 20 minutter, inden det skæres for.
Lad grønsagsfadet stå i den slukkede ovn intil serveringen..