4 laksesteaks á ca. 100 g
Salt, peber
Flødestuvet spinat:
400 g helbladet frossen spinat (eller 500 g frisk spinat)
1 dl skummet- mini- eller letmælk
1 dl fløde 9%
1 ½ spsk majsstivelse
Salt, peber, lidt sukker
Evt. lidt revet muskatnød
Tilbehør: 1 kg kogte kartofler og godt brød
Flødestuvet spinat: Varm spinaten op i en gryde.
(Hvis du bruger frisk spinat, kan du dampe den under låg med det vand,
der hænger ved spinaten, når den er blevet vasket).
Bland mælk og fløde og opløs majsstivelsen heri.
Rør jævningen i spinaten under omrøring.
Lad det koge op og spæd evt. med lidt vand, hvis stuvningen er blevet
for tyk.
Smag til med salt og peber, evt. lidt sukker og/eller revet muskatnød.
Laksen: Skær skindet af laksesteaksene og steg dem ved middelstærk
varme på en pande uden fedtstof i 3-4 min på hver side.
Krydr med salt og peber.