Logo

Stegt flæsk med spidskål og persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt flæsk med spidskål og persille

 

Sprødstegt flæsk og stuvet spidskål dansk mad, når det er bedst! Udvid evt. stuvningen med flere slags sommerkål fx blomkål og broccoli i buketter.

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

300 g svinebryst (stegestykke i ½ cm tykke skiver)

1 spidskål

15 g smør

2 spsk hvedemel

1 bdt persille (hakket)

salt og peber

 

Tilbehør: kogte kartofler

*

Start med kålen: Skær kålhovedet ud i grove stykker og kog dem møre i letsaltet vand i 8-10 min.

Smelt smør i en gryde, rør melet i og spæd op med ca. 3 dl kålvand.

Kog saucen igennem i min. 10 min og smag til med salt og peber.

 

Lad kålen dryppe godt af og vend den i saucen sammen med hakket persille.

Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber.

Brun skiverne på en varm pande 1 min. på hver side.

Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde.

Dryp dem af på køkkenrulle og server med spidskål og kogte kartofler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her