1 and
2-3 æbler
125 g svesker
evt. sukker
hvedemel
kulør
Fyld den rensede and med udblødte svesker og æblesnitter.
Drys evt. lidt sukker ved frugten, hvis æblerne er meget sure.
Sæt lår og vinger fast til kroppen med kødpinde og luk den ligeledes for neden, så fyldet ikke falder ud.
Gnid anden med salt og læg den i den gennemfugtede stegeso.
Steg den ved 250ºC i 1 ¾ til 2 timer, alt efter andens størrelse.
Hæld skyen fra og lad den stå lidt, så fedtet nemt kan skummes af.
Da der slet ikke tilsættes vand, er der ikke meget sky til saucen, men til
gengæld er den kraftig.
Jævn skyen, farv den med kulør og smag den til.
For at få andeskindet rigtigt sprødt skal den stå i ovnen ved stærk varme
evt. grillvarme nogle minutter. (uden stegeso)
Anden er blevet køn brun under selve stegningen.
Server rødkål, brunede kartofler og ribsgele til anden.