ca. 1 kg kalveryg (tal med din slagter om, hvad der er godt til
sprængning/saltning)
et par dl salt
kogende eller koldt vand
et par laurbærblade
75 g ærter pr person
75 g sukkerærter pr. person
Sauce:
6-8 dl mælk
et par spsk Maizenamel
et stykke frist peberrod
havsalt og friskkværnet sort peber
Ca. 1 kg kalveryg dækkes med et par dl salt og kogende eller koldt vand - henstår ca 8-16 timer på køl - koges herefter ca. 1 time i nysaltet vand
evt med et par laurbærblade.
Skæres i skiver og serveres med:
Dampede ærter, små grønne ekstrafine ærter, ca. 75 g pr person samt
dampede sukker ærter - ca. 75 g pr. person.
Kogte aspargeskartofler og peberrodssauce, som laves af:
Ca. 6-8 dl skummet- eller jersey- eller minimælk (de nye mælketyper,
der ligger mellem skummetmælk og letmælk,
Jerseymælken er fra Thise mejeri, forhandles af Irma indtil videre.
Et par spsk Maizena-hvedemel, et stykke frist peberrod, havsalt og
friskkværnet sort peber.
Et par dl mælk røres med hvedemel.
Resten af mælken varmes op og jævnes - se anvisningen på pakken. salt
og peber kommes ved og der smages til med frisk revet peberrod.
Server gerne ekstra peberrod til dem der ønsker stærk peberrodstouch.