Prøv en lækker spinatomelet til aftensmad. Hvis du har en
rest kogte kartofler, kan du skære dem i små stykker og vende dem sammen med
spinaten på panden. En rest spinatomelet er lækkert pålæg til et stykke
rugbrød. Prøv også at servere spinatomelet som topping på biksemad i stedet for
spejlæg.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 15 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen..
#
1 løg
1 fed hvidløg
250 g frisk spinat
1 spsk olie
6 æg
salt og peber
Tilbehør: groft brød
*
PIL løg og hvidløg og hak dem fint.
Skyl spinaten grundigt i koldt vand og slyng den tør.
SVITS løg og hvidløg bløde på en pande med olie.
Vend de friske spinatblade i og lad dem akkurat falde
sammen.
PISK æggene sammen med salt og peber og hæld det på panden.
Bag 5-8 min. og løft lidt op i æggemassen undervejs.
Fold sammen som en omelet, når æggene akkurat har sat sig.
Vend straks omeletten ud på et fad og nyd med groft brød.
TIPS: Spinat er en af de rigtig sunde grønsager med højt
indhold af jern, A- og C-vitamin, men det indeholder også nitrat, der kan
omdannes til nitrit, som ikke ødelægges ved opvarmning. Derfor bør retter, der
indeholder spinat, ikke genopvarmes.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin