1 ½ kg oksetyksteg
¾ dl smuttede og finthakkede mandler
1 ⅔ dl udstenede og finthakkede grønne oliven
1 tsk stødt kanel
1 spsk olivenolie
2 ½ dl rødvin
2 ½ dl oksebouillon
2 spsk tomatpuré
Puds kødet for fedt. Skær med en lille skarp kniv lommer i kødet. Bland mandler, oliven og kanel i en skål. Fordel mandelfyldet i kødlommerne og pres det godt ind med en ske. Snør stegen.
Opvarm olien i en gryde. Brun stegen ved god varme på alle sider 3-4 minutter. Rør vin, bouillon og tomatpuré sammen og hæld det ved. Bring det langsomt i kog og lad stegen simre ca. 1 ½ time eller til kødet er mørt. Tag stegen op, dæk den med alufolie og hold den varm, mens saucen tilberedes. Bring væsken i kog og lad den koge ind uden låg i 10 minutter.
Server kødet i tykker skiver med sauce til.
--