3 liter vand
1 spsk groft salt
400 g tørret hvid pasta, fx spaghetti
10 g smør
400 g kyllingeinderfilet i ca. 3 cm skrå stykker
½ tsk groft salt
50 g fintrevet mellemlagret ost, fx Tistrup ML 24% (45 )
Pynt: friske rosmarinkviste
Tomatsauce:
2 dåser flåede tomater (a ca. 400 g)
1 ½ spsk finthakkede friske rosmarinblade (evt. 1 ½ tsk tørret rosmarin)
1 ½ tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.
Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
Brun kyllingekødet i ca. 5 min. Tag det op og drys med salt.
Tomatsauce: Kom tomater med væde i panden og del tomaterne i halve.
Tilsæt rosmarin, sukker, salt og peber.
Kog saucen ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til.
Kom kyllingekød og tomatsauce i gryden med den afdryppede spaghetti.
Vend godt rundt, varm retten igennem og smag til.
Hæld spaghetti med kylling og tomatsauce i en varm skål og server straks sammen med revet ost.
Tips: Flåede tomater kan erstattes af cherrytomater fra dåse. I stedet for Tistrup ost kan man bruge Karoline's PastaOst. PastaOst kan fryses.
Ikke fryseegnet