Smager godt sammen med: hvidvin og brød.
Hurtigt og lækkert - til 4 forventningsfulde sultne:
4 forårsløg
1 tsk smør
500 g spaghetti
2 dl piskefløde
1 ¼ dl grønsagsbouillon
2-3 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
200 g pillede kogte rejer
et par basilikumblade
Skyl forårsløgene.
Fjern rodduske og visne grønne dele, alt andet snittes i fine strimler.
Lad smørret smelte i den store pande og sauter de fint snittede forårsløg.
Bring 5 l vand i kog med 2 spsk salt.
Hæld spaghettien i og kog den i en gryde uden låg, til den er al dente (husk bideprøven).
Fløde, grønsags bouillon og citronsaft hældes på panden.
Lad det simre under omrøring.
Væden fordamper efterhånden og tilbage bliver en lækker flødesauce. (Hvis det skiller, var fløden ikke (længere) frisk).
Nu skal der smages til og krydres med salt og peber.
Først til allersidst blandes de pillede rejer i, lad retten simre et kort øjeblik.
Det må ikke koge, så bliver rejerne seje.
Hæld spaghettien i en sigte og bland den straks med saucen.
Basilikumblade ovenpå og varm ind på bordet!