1 skinkekulotte, cirka 600 g
20 g smør
3 spsk appelsinsaft
1 spsk citronsaft
1 spsk balsamico eller anden rødvinseddike
1 fed knust hvidløg
½ hakket rødløg
1 tsk paprika
1/8-¼ tsk cayennepeber efter smag
2 dl god kødfond eller vand
2 tsk Maizenamel udrørt med 2 spsk koldt vand
1 rød chilipeber
1 grøn chilipeber
6 kumquats i tynde skiver eller 1 appelsin i tynde kvarte skiver
1 spsk honning
1 spsk balsamico
Brun kødet på begge sider i smør i en gryde.
Tilsæt appelsin- og citronsaft, eddike, hvidløg, rødløg, paprika og cayennepeber.
Hæld kødfond ved og kog kødet sagte cirka 15 minutter på hver side. Tag kødet op og jævn saucen med Maizenajævning.
Kog saucen igennem og si den.
Flæk chilipeberne og fjern kernerne, brug evt. gummihandsker, da peberne kan give en brændende svien på huden.
Skær peberne i strimler og bring dem i kog med kumquats, honning og balsamico. Kom det i saucen.
Skær kødet i tynde skiver, læg dem på et fad og fordel lidt af saucen på det.
Giv resten af saucen til sammen med grov mos af rodurter