Persilledressing:
1 stort bdt. bladpersille
1 spsk balsamicoeddike
½ tsk citronsaft
2-3 spsk ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
Selleri og æbler:
300-400 g selleri
2 madæbler fx. belle de boscoop
1-2 spsk olivenolie
1 dl hvidvin
2 spsk balsamicoeddike
salt og peber
600-800 g torskefileter med skind
½ spsk vindruekerneolie
groft salt
Persilledressing: Vask og tør persillen grundigt.
Kom alle ingredienserne i blenderen og kør det i 5-6 minutter til en fin grøn dressing.
Selleri og æbler: Skræl og skyl sellerien og skær den i små terninger.
Skyl æblerne, halver dem og fjern blomster, stilke og kernehuse.
Skær æblerne i stykker, der er lidt større end selleristykkerne.
Rist selleristykkerne let i olie på panden, tilsæt hvidvin og lad den dampe helt væk. Tilsæt æblestykker og eddike.
Ryst det hele hurtigt rundt over kraftig varme.
Æblerne skal blive varme og lidt møre, men de må ikke koge ud.
Smag til med salt og peber.
Torsk: Trim ureelle kanter og mørke hinder af torskefileterne.
Del dem i otte lige store stykker og tør dem omhyggeligt.
Kom en smule olie på panden og lad den blive hed, drys lidt groft salt på panden og læg torskestykkerne på med skindsiden nedad, tryk dem ned mod panden med en træspartel eller paletkniv.
Lad dem stege i 3-4 min. eller til de føles spændstige og er blevet næsten hvide på overfladen.
Tag panden af blusset og vend torskestykkerne.
Server straks torsken med selleri og æble til og persilledressingen over.