Suppen blev tilberedt ved påsketid og det var vigtigt, at 7 slags kål/grønt kunne overholdes. Retten spises skærtorsdag, for at sikre sig sundhed i det kommende år. Her en lidt mere moderne udgave.
1 kødfuld poulard
1 spsk salt
2 liter vand
2 gulerødder
2 porrer
¼ selleri
suppevisk af porre- og selleritop
4-5 grønkålsblade
500 g frisk spinat
1 håndfuld frisk kørvel
1 håndfuld friske brændenældeblade
1 bundt persille
1 bundt dild
1 bundt purløg
Kom den rensede poulard i en gryde og hæld vand på.
Bring i kog og skum suppen.
Tilsæt salt og delte gulerødder.
Skær det grønne fra porren fra, snit det fint og gem det til senere.
Kom resten af porrerne på suppen sammen med den skivede selleri og suppevisken. Lad det koge ved svag varme under låg til poularden er gennemkogt, ca. 1 time.
Tag poularden op og si suppen.
Hæld den tilbage i gryden og kom fintsnittet porretop i.
Skyl og hak det øvrige grønt. Kom det på suppen og varm igennem.
Smag suppen til med salt og peber.
Den kogte poulard deles i portionsstykker og serveres til suppen sammen med groft brød.