500 g fint kalvesmåkød
smør eller margarine
salt og peber
1 knsp koriander
2 porrer
2 knolde fennikel
1 ds flåede tomater
groftklippet bladpersille
Tilbehør: Kartoffelmos - se Tillæg
*
Puds om nødvendigt kødet af og skær det i terninger.
Brun dem på alle sider i fedtstof og drys med salt, peber og koriander.
Spæd med 1,5 dl kogende vand og lad det snurre sagte i 12-15 minutter.
Skær det hvide af porrerne og fennikelknoldene småt ud og kom det i gryden.
Lad det snurre videre i 15-20 minutter - eller til kødet er godt mørt.
Læg de afdryppede tomater i gryden og varm det igennem.
Drys med persille og server kartoffelmos til.
Server evt. avocado, bøftomat og lime, skåret i både, til.
Eclairs
25 g smør
40 g hvedemel
1 æg
2 spsk florsukker
1-2 tsk stærk kaffe
1 tsk kakao
2 dl piskefløde
1 tsk orangelikør eller mokkalikør
*
Giv smørret et kort opkog med 4½ spsk vand.
Drys hvedemelet i og lad det koge under omrøring, til dejen slipper skeen.
Tag gryden af varmen og lad dejen køle af.
Tilsæt det sammenpiskede æg og fyld dejen i en sprøjtepose med riflet tylle.
Sprøjt den i 4-6 aflange kager på smurt, hvedemelet bageplade og stil dem ind i en 200°C varm ovn.
Bag dem i 18-20 minutter og undgå at åbne ovndøren de første 10 minutter af bagetiden.
Køl kagerne af og glasér dem med florsukker, der er rørt med lidt kakao og kaffe.
Pisk fløden meget stiv med likør og sprøjt det i de helt kolde kager, der nemmest klippes op med en saks.