1 kg oksekød med ben, mellemskært eller bov
30 g smør eller margarine
1-2 tsk salt
½ tsk peber
1 tsk kinesisk soya
½ l. vand
4-6 småløg
600 g kartofler
2-3 gulerødder
4 stilke blegselleri
1 tsk tørret basilikum
1 spsk hakket persille
Skær kødet i portionsstykker.
Brun dem i en stor gryde, fx. en jerngryde.
Tilsæt salt, peber og soya. Tilsæt vandet og lad det koge op.
Skum eventuelt overfladen ren. Læg låg på og lad kødet koge sagte i ca. 1 ½ time afhængig af, hvilket kødstykke det er, og hvor mørt kødet er.
Pil løgene og skræl kartofler og gulerødder.
Skær løg og kartofler i skiver og gulerødderne i mindre stykker.
Skær de rensede blegselleri i skiver på tværs.
Bland løg og de øvrige grønsager i gryden. Tilsæt basilikum.
Lad gryden koge videre ved svag varme i ca. en halv time eller til kød og
grønsager er møre. Smag til med salt.
Drys persille over den færdige ret og server.