1 lammekølle uden nøgleben
3 kviste timian
2 kviste rosmarin
½ potte frisk salvie
3-4 kg groft salt
Creme:
2 hele hvidløg
1 spsk olivenolie
¼ l lammebouillon
½ l piskefløde
salt og peber
Kartofler:
6 store kartofler
frisk salvie
Urter:
3 slanke porrer
½ kg majroer
3 store gulerødder
1 fed hakket hvidløg
2 spsk olivenolie
1 kvist.timian
hakket persille
Kom ⅓ salt i bunden af en stor stegegryde.
Læg køllen oven på.
Dæk med krydderurter.
Hæld resten af saltet over, så køllen er helt dækket.
Sæt den i ovnen 1 time og 15 min ved 175 gr.
Urter:
Skær porrer og gulerødder i store skrå skiver og majroer i store tern.
Rist grønsager og hvidløg 3 min i olivenolie.
Kom dem i et ovnfast fad sammen med timian og dæk med folie.
Bag grønsagerne ved 200 gr. C i 20-25 min.
Fjern timiankvisten, drys med hakket persille.
Tag lammekøllen op af gryden, skrab saltet væk og skær kødet i tynde skiver.
Server urter, bagte kartofler, samt hvidløgscreme til.