1000 g oksesteg, yderlår eller roastbeef
1 spsk margarine
1-2 tsk salt
½ tsk groftkværnet sort peber
2 store løg ca. 6 dl i skiver
2 fedhvidløg, hakkede
3 dl vand eller oksebouillon
2 spsk æblecidereddike
2 spsk worcestershiresauce
1 spsk dijonsennep
¾ dl rosiner (kan undlades )
Varm ovnen til 150º C. Smelt fedtstoffet ved jævn varme i en stor stegegryde. Gnid kødet med salt og peber og brun det på alle sider i gryden. Læg stegen over i et stort ovnfast fad. Dæk til og stil til side.
Sænk varmen noget og lad løget og hvidløget ca. 5 minutter til de er blanke og møre. Rør de øvrige ingredienser i. Bring det i kog. Tag gryden fra varmen. Øs blandingen fra gryden over på stegefadet med kødet.
Sæt fadet i ovnen og lad kødet braisere tildækket ca. 2 timer, til det er mørt.
Læg kødet på et skærebræt. Lad det stå ca. 10 minutter pakket ind i folie. Skum alt synligt fedt af stegeskyen.
Skær kødet i skiver og anret på et serveringsfad. Byd stegeskyen til.