4 personer
# Ingredienser
375 g magert, hakket oksekød
1 grofthakket løg
1 spsk tomatpuré
1 tsk tørrede, blandede krydderurter
salt og peber
hakket persille til pynt
paprika til at drysse over
Sauce:
1 finthakket rødløg
400 g hakkede tomater fra dåse
en knivspids paprika
1 tsk tørrede, blandede krydderurter
* Tilberedning
Kom kød, løg, tomatpure sammen med tørrede, blandede krydderurter i en foodprocessor.
Drys godt med salt og peber og blend derefter til en jævn blanding.
Form blandingen til 12 kugler og stil dem i køleskabet i 30 minutter.
Imens kommes ingredienserne til saucen i en gryde og
koges uden låg ved svag varme i 15-20 min under jævnlig omrøring.
Smag til med krydderier.
Hæld saucen i et ovnfast fad og læg kødbollerne i saucen.
Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 180 ºC i 45 min.
Server retten drysset med hakket persille og paprika.
kJ 650; protein 21 g; fedt 5 g; kulhydrat 8 g