1 svinemørbrad på ca. 500 gram
1 citron (økologisk)
1 lille frisk hvidløg eller 6 fed
4 rosmarinkviste
5 peberblanding fra Santa Maria
¾ dl olivenolie
salt
Fyldte grillede æbler af:
4 saftige sommeræbler
120 gram gedeost
2 kviste rosmarin
5 peberblanding fra Santa Maria
1 – 2 spsk akaciehonning
Tilbehør: Grøn salat og lunt brød
Lav en marinade af reven citronskal, citronsaft, hvidløg i tynde skiver, rosmarin, peberblanding og olivenolie.
Læg mørbraden i marinaden og lad den trække mindst 2 timer.
Kasser marinaden men gem rosmarinkvistene.
Brun mørbraden hurtigt og krydr med salt.
Juster risten på grillen, så der er god afstand til kullene.
Læg rosmarinkvistene ved kødet, og grill det i ca. 25 minutter.
Vend jævnligt.
Pak kødet ind i folie og lad det hvile i 10 minutter.
Halver æblerne og fjern kernehuset med en ske, så der bliver et pænt hulrum.
Skær osten i 8 tynde skiver, og læg en skive i hvert hulrum.
Læg dernæst lidt rosmarin og peber oven på, og dryp med akaciehonning, afhængig af æblets sødme.
Det må endelig ikke blive for sødt.
Læg æblerne tæt sammen på grillen i god afstand til kullene og læg en stor foliebakke over æblerne som låg, eller grill dem indirekte i en kuglegrill i ca. 15 minutter.
Skær mørbraden i tynde skiver og server den sammen med grillede æbler, en god skål grøn salat og lunt brød – eller kartofler.