Ideel til gæster: roastbeef med guacamole kan laves i forvejen
Avocado er en grønsag, der til forskel fra andre grønsager indeholder meget fedt, og det er umættet fedt. Spis noget godt i aften.
Tilberedningstid 40 min. + Roastbeef: 60 min.
#
700 g kartofler
5 spsk solsikkeolie
havsalt, peber
1-2 kviste rosmarin
1-2 tomater
1 fed hvidløg
1 stor, moden avocado
1 spsk æbleeddike
2 spsk yoghurt naturel
400 g roastbeef i skiver (se nedenfor)
*
Vask kartoflerne, rids dem.
Sæt dem på en bageplade og pensl dem med olie.
Drys salt og rosmarin på og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 30-35 min.
Flå tomaterne, fjern kernerne og skær dem i små tern.
Pres hvidløgsfeddet.
Halver avocadoen, fjern stenen og blend frugtkødet med eddike.
Bland tomat, hvidløg og yoghurt i og krydr med salt og peber.
Server kartofler og guacamole til roastbeefen.
Pr portion 2196/526 kJ/kcal. 27 g protein. 28 g fedt. 32 g kulhydrat. 5 g fibre
Roastbeef - Til 8 portioner. Tilberedningstid 60 min.
#
2 spsk worcestershire sauce
2 knsp cayennepeber
6 spsk solsikkeolie
1½ kg oksetyksteg
*
Forvarm ovnen til 250°C (varmluft 230°C).
Bland worcestershire sauce, cayennepeber og olie og gnid blandingen ind i kødet.
Læg kødet på bageristen, sæt den på midterste rille, sæt bradepanden på nederste rille og steg kødet i 15 min.
Skru ned til 200°C (varmluft 180°C) og hæld ca. 4 dl vand i bradepanden.
Steg kødet videre i 30-45 min.
Lad det trække endnu 15 min. i eftervarmen.
Tag kødet ud, afkøl det og lad det hvile natten over eller i mindst nogle timer.
Pr portion 1312/313 kJ/kcal. 40 g protein. 17 g fedt. 1 g kulhydrat. 0 g fibre