Logo

Risotto med rejer og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne ret med risotto, rejer og citron er perfekt som lækker aftensmad, som er let at lave. Server gerne med groft brød. Kan også med fordel bruges som forret, dog i mindre portioner.

1,5 spsk smør og olie

4 dl risottoris (ca. 320 g)

2 finthakkede løg (ca. 100 g)

8 dl fiskebouillon

¼ tsk safrantråde

2 tsk groft salt

500 g gulerødder i korte, tynde stave

400 g lys fiskefileter i mindre stykker, fx lyssej

0,5 tsk fintrevet citronskal

1 spsk friskpresset citronsaft

Tilbehør:

250 g rejer, afdryppede

100 g Karoline's PastaOst

120 g groft brød

1 citron i mindre stykker

*

 

Varm fedtstof i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits ris og løg ved kraftig varme i ca. 1 min. Kom af fiskebouillonen ved og skru ned til svag varme.

Knus safrantrådene i saltet og rør blandingen i risottoen.

Kog ved svag varme og under låg i ca. 30 min. - rør af og til og tilsæt bouillonen lidt efter lidt, når risene er ved at blive tørre.

Vend gulerødder, fiskestykker, citronskal og -saft i og kog i yderligere ca. 4 min. Smag til.

Ved serveringen: Server risottoen med rejer, ost, groft brød og citron.

Fryseegnet: Nej

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her