Logo

Risotto med asparges, ærter og mynte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risotto med asparges, ærter og mynte

 

Sommeren kalder på let og lækker hverdagsmad med masser af smag og friske råvarer. Har du endnu ikke besluttet dig for, hvad der skal serveres, så er her et godt forslag

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 45 min.

 

# Ingredienser:

4 spsk hakket skalotteløg

2 fed hakket hvidløg

3 spsk olie

3 dl risottoris

1 dl hvidvin

1 l grønsagsbouillon eller hønsebouillon

2 dl revet parmesan (150 g)

1 bdt. asparges, nederste del knækket fra og delt i 2 cm store stykker

2 dl ærter

1 håndfuld mynteblade, karse eller en anden krydderurt

1 citron (øko) revet citronskal

*

 

Start med at koge en liter vand og opløs en grønsags- eller hønsebouillonterning heri.

Varm olien op i en mellemstor gryde og sauter skalotteløg og hvidløg ved middel varme en fem minutters tid.

Tilsæt risottoris og sauter dem ligeledes i olien et par minutter.

Tilsæt nu hvidvinen og lad risene opsuge al vinen inden den varme bouillon tilsættes lidt efter lidt.

Risottorisene skal opsuge al væden inden næste skefuld tilsættes.

Efter ca. 20 minutter er risene færdige.

 

Når risene er møre tilsættes mere af bouillonen sammen med asparges.

Varm igennem og tilsæt ærter og citronskal.

Tilsæt revet parmesan og rør godt rundt.

Konsistensen skal være flydende, når du hælder den op i en dyb tallerken, men absolut ikke som suppe - mere som tynd risengrød.

Pynt med mere friskrevet parmesan, skalotteløg i ringe, mynteblade, rød karse eller en af dine andre yndlings krydderurter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.336 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her