1-1,2 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
2 laurbærblade
3 dl bouillon eller vand
saucejævner
evt. kulør
Gammeldags rødkål:
1 lille rødkål ca. 1 kg
25 g smør
1 dl eddike
2 dl ribssaft
ca. ¾ dl sukker
Tilbehør: 1 kg kartofler
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet.
Drys kødet med salt, vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
Kom laurbærblade ned mellem sværene.
Hæld bouillon i en lille bradepande.
Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.
Sæt stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200°C og lad stegen stå i ca. 1 ½ time, til kødet er gennemstegt. Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250°C.
Tag stegen ud af ovnen.
Si skyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik.
Skum fedtet af, varm skyen op og jævn med saucejævner.
Smag til med salt og peber.
Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde.
Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen.
Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.
Tilsæt ribssaft, salt og sukker.
Kog kålen under låg ved svag varme i ca. 1 time.
Smag til med sukker og evt. mere salt.
Kog kartoflerne.