1 røget makrel uden skind og ben (ca. 250 g)
250 g kvark 1%
4 spsk klippet frisk purløg
1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
2 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
300 g kogte, kolde aspargeskartofler i skiver
1 liter salat fx lolo bianco salat (ca. 100 g)
Pynt:
purløgsstrå
friskkværnet peber
Tilbehør: 300 g ristet rugbrød
Findel makrelkødet med en gaffel og rør det sammen med kvark og de øvrige ingredienser.
Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Ved serveringen:
Fordel makrelmoussen på tallerkener og læg kartoflerne på midten.
Anret salaten på kartoflerne og pynt med purløg og friskkværnet peber.
Tips:
Moussen kan stå tildækket i køleskabet til næste dag.
Makrel kan erstattes af røget ørred eller sild. I stedet for aspargeskartofler kan man koge søde kartofler i skiver - kogetiden er ca. 3 min.
Fryseegnet: Nej.