1 okse- eller kalvesteg (cuvette, culotte, tyksteg e.l.) ca. 800 g
1 flaske rødvin
2 løg skåret i både
3 fed finhakket hvidløg
1 kvist frisk timian
2 laurbærblade
1 spsk olie
1 lille dåse tomatpure
salt, peber, lidt sukker
evt. majsstivelse, lys jævner
Tilbehør:
800 g skrubbede kartofler
1 spsk olie
salt, peber
4 store rødløg
Dagen før: Rør en marinade af rødvin, løg, hvidløg, laurbærblade og
timian.
Læg stegen i marinaden og lad den marinerer natten over i køleskabet.
Varm olien i en gryde og brun stegen på begge sider.
Tilsæt marinade og lad stegen simre under låg i ca. ½ time.
Tag stegen op og lad den hvile i ca. 15 min., før den skæres i skiver.
Kom tomatpure i saucen og kog den ind uden låg, mens stegen hviler.
Smag derefter saucen til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Er saucen for tynd kan den jævnes med majsstivelse.
Tilbehør: Skær kartoflerne igennem på tværs og pensl med olie.
Læg kartofler i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
Læg løg med skræl ved siden af kartoflerne og bag ved 225ºC i ca. 40
min. til kartoflerne er gyldne og løgene møre.
Når løgene er afkølet en smule pilles skrællen af.
Server stegen med kartofler, løg og sauce.