4 – 6 unge råger
salt og peber
100 g røget bacon
30 g smør
3 dl piskefløde
1 dl suppe eller bouillon
2 – 3 spsk fintrevet rugbrød
Drys de istandgjorte råger med salt og peber.
Skær den røgede bacon i små terninger og rist dem gyldne i en stegegryde.
Kom smørret i og lad det blive gyldent.
Brun rågerne på alle sider i fedtstoffet.
Kom halvdelen af piskefløden i sammen med bouillonen.
Lad rågerne snurre ved jævn varme i 30 min.
Vend dem jævnligt, så de bliver ensartet stegt.
Tag dem op af gryden og hæld resten af fløden i sammen med det revne rugbrød – det jævner og giver farve.
Kog saucen igennem og smag den til.
Anret de stegte råger i et halvdybt fad og hæld flødesaucen over.
Kogte kartofler smager godt til sammen med en salat.
Tips: Rågerne kan fyldes med persille som kyllinger. 1 dl piskefløde kan erstattes af cremefraiche.